TESTDAG FREE RUNNING

zaterdag 28/08/‘21

Dit houdt in dat we alle skills en technieken van afgelopen jaar eens kort gaan herhalen om zo te bepalen of jouw zoon of dochter volgend jaar misschien in een hogere groep kan beginnen. Nieuwe leden zijn natuurlijk ook welkom.

Indien u al wil inschrijven kan dit voor dezelfde groep van vorig jaar behalve als uw kind dit jaar van de lagere school naar het middelbaar gaat, dan mag je hem inschrijven bij de beginners oud.

  • Beginners jong 1 MAANDAG: 11.00-12.00u
  • Beginners jong 2+3 ZONDAG: 12.15-13.15u
  • Beginners oud: 13.30-14.30u
  • Middengroep: 14.45-15.45u
  • Nieuwe leden (alle leeftijden): vanaf 16:00

INFO Free Running

Wil je een sport beoefenen waar niks je in de weg staat? Dan is Freerunning zeker iets voor jou. Je verplaatst je van punt A naar punt B en overwint verschillende obstakels aan de hand van allerlei trucjes.

Flips, swings, sprongen,… het hoort er allemaal bij. Deze gymnastische technieken zijn een must om over de obstakels te kunnen springen.

Het is een nieuwe manier van zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere ‘tricks’, belangrijk. Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas.

Een freerunner botst op tegen grenzen, maar hij verlegt ze telkens weer door opnieuw en opnieuw te oefenen. Freerunning is een uitdagende sport, de freerunner gaat er op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen. De freerunner voelt zich het best thuis in een uitdagende setting (binnen of buiten) waar de groepsleden een echte ‘community’ vormen.

Free runnen kan binnen onze club vanaf de leeftijd van 8 jaar. Er zijn op verschillende momenten lesmogelijkheden, raadpleeg hiervoor het tabblad trainingsuren ’21-’22. Alle free run lessen gaan door in of rond onze sporthal op de Citadel.