Freerunning

Wil je een sport beoefenen waar niks je in de weg staat? Dan is freerunning zeker iets voor jou. Je verplaatst je van punt A naar punt B en overwint verschillende obstakels aan de hand van allerlei trucjes.

Flips, swings, sprongen,… het hoort er allemaal bij. Deze gymnastische technieken zijn een must om over de obstakels te kunnen springen.

Het is een nieuwe manier van zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere ‘tricks’, belangrijk. Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas.

Een freerunner botst op tegen grenzen, maar hij verlegt ze telkens weer door opnieuw en opnieuw te oefenen. Freerunning is een uitdagende sport, de freerunner gaat er op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen. De freerunner voelt zich het best thuis in een uitdagende setting (binnen of buiten) waar de groepsleden een echte ‘community’ vormen.

Freerunnen kan binnen onze club vanaf de leeftijd van 8 jaar. Er zijn op verschillende momenten lesmogelijkheden. Alle freerun lessen gaan door in of rond onze sporthal op de Citadel.

Beginners Jong: vanaf 8 jaar op maandag van 17u30 tot 19u OF zondag van 12u tot 13u30.

Beginners Oud: vanaf middelbare school op dinsdag van 19u tot 20u30.

Middengroep: (na testen) op maandag van 19u tot 20u30.

Gevorderden: (na testen) op donderdag van 19u30 tot 21u.